Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Спешни нужди". Байдън удължи федералното финансиране на САЩ до 3 декември


Джо Байдън
Джо Байдън

Президентът на САЩ Джо Байдън е подписал законопроект, с който се удължава федералното финансиране в страната до 3 декември. Това е станало непосредствено преди края на финансовата година във Вашингтон в полунощ на 30 септември срещу 1 октомври.

Байдън заяви в изявление, че законопроектът „отговаря на критичните и спешни нужди на нацията“, включително помощ при бедствия и финансиране за подпомагане на заселването на „афганистанските съюзници в САЩ след края на 20-годишната война в Афганистан“.

Преди това Конгресът на Съединените щати одобри закон, който позволи на федералното правителство да продължи финансирането си до началото на декември. Целта е американските законодатели да имат повече време, за да постигнат трайна договореност за бюджета на страната.

Благодарение на тази мярка ще се избегне затварянето на федерални музеи, национални паркове, както и пускането в неплатен отпуск на стотици хиляди държавни служители, включително от здравната система, което би било особено сериозен проблем на фона на пандемията от COVID-19.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG