Връзки за достъпност

Извънредни новини

Ангел Кунчев: България е в пика на четвъртата вълна


Главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев по време на дебат за COVID-19, 5 октомври 2021 г.
Главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев по време на дебат за COVID-19, 5 октомври 2021 г.

България се намира "в пълния разгар" на четвъртата вълна на пандемията. Такова е заключението на главния здравен инспектор Ангел Кунчев, направено в четвъртък пред БНТ.

По-рано през деня стана ясно, че за едно денонощие в сряда в България са починали 91 души от COVID-19, като над 93 процента от тях не са били ваксинирани.

"След едно известно задържане, за което се надявахме, че е плато, достигнало максималните стойности, сега виждаме, че макар и слабо, ръстът на новорегистрираните случаи продължава. На седмична база имаме между 10 и 15% увеличение в сравнение с предишната седмица", каза още Кунчев.

Дни по-рано той съобщи, че след като бъдат достигнати максималните нива на заразяване през октомбври, се очаква да има има и нормализиране. Към момента по негови думи местата в болниците все още са достатъчни дори и в най-засегнатите региони.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG