Връзки за достъпност

Извънредни новини

“За държавността”. Пеевски поведе листи на ДПС въпреки санкциите на САЩ


Делян Пеевски
Делян Пеевски

Движението за права и свободи (ДПС) представи в петък официално водачите на кандидат-депутатските си листи за изборите на 14 ноември.

Откриването на предизборната кампания на партията беше онлайн. Мотото, с което ДПС се явява на изборите е “За държаваността!”.

Бизнесменът Делян Пеевски беше първият кандидат, представен от водещия на събитието еверодепутата Илхан Кючюк.

На фона на снимка на Пеевски, брандирана с номерацията на ДПС и слогана “За държавността”, Кючюк съобщи: “Водач на листата ни в Благоевград е г-н Делян Славчев Пеевски, на 41 години, завършил е право. Народен представител в 41, 42, 43 и 44 Народно сърбание. Владее английски език".

Освен в Благоевград Пеевски води листата на движението и във Велико Търново.

Делян Пеевски беше първият представен кандидат-депутат
Делян Пеевски беше първият представен кандидат-депутат

В началото на месец юни Делян Пеевски беше санкциониран от САЩ по силата на глобалния закон “Магнитски” заради негова причастност към корупцията. Месеци преди да бъдат обявени санкциите от Вашингтон, ДПС съобщи, че Пеевски няма да бъдат кандидат за 45-то Народно събрание на изборите през април.

Впоследствие Пеевски не взе участие и в следващите предсрочни парламентарни избори - през юли.

В началото на октомври името му се появи в списъците на международното журналистическо разследване "Досиетата "Пандора”.

Малко по-късно Пеевски беше извикан в ДАНС, а на излизане от агенцията обяви, че ще говори и ще се появява публично.

Дни след това от ДПС обявиха, че Пеевски отново ще бъде в листите на движението.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG