Връзки за достъпност

Извънредни новини

Започва акцията по разтоварването на заседналия кораб Vera Su


Илюстративна снимка
Илюстративна снимка

Започва акцията по разтоварването на азотния тор от заседаналия край Камен бряг преди близо месец кораб Vera Su. Очакванията са тя да продължи 3-4 дни, информират от транспортното министерство.

В изпълнението на плана е предвидено прикрепянето на шлеп с външна хидравлика към заседналия кораб, с която ще се контролира процеса по отваряне и затваряне на хамбара и цялостното управление на плавателния съд. Това се налага, тъй като машинното отделение на Vera Su е наводнено, предаде БНР.

Втечненият азотен тор ще се изпомпва с три шлепа, предоставени от Европейската агенция за морска безопасност, и ще се претоварва на специализирания танкер GALAXY ECO. Сухият тор ще бъде извозен до пристанище Варна-Изток, където ще се натовари на вагони на БДЖ.

От транспортното министерство уточняват, че заради ограниченото време с добри метеорологични условия, акцията по разтоварването на заседналия кораб Vera Su ще се извършва денонощно.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG