Връзки за достъпност

Извънредни новини

Москва въвежда локдаун заради високия брой заболели от COVID-19


Лекари в московска болница. Снимката е илюстративна.
Лекари в московска болница. Снимката е илюстративна.

Властите в Москва въвеждат локдаун от 28 октомври до 7 ноември. През това време ще работят само хранителните магазини и аптеките.

Причината за затварянето е високите нива на заболяемост от коронавирус, която според Би Би Си скоро ще достигне “исторически стойности”.

В руската столица училищата и детските градини са във ваканция, а университерите са преминали на онлайн обучение. Ресторантите ще работят само за доставка по домовете.

Театрите и музеите ще могат да приемат посетители само със сертификати, заетостта на помещенията не трябва да бъде повече от 50%.

Новите случаи на COVID-19 в Русия в петък са над 37 000. Напълно ваксинирани в страната са 48 млн. души.

След 8 ноември, когато мерките от затвраянето ще бъдат облекчени, Москва ще предприеме нови ограничения - в града ще бъдат блокирани социалните карти на всички хора на възраст над 60 години, ако те не са ваксинирани. Преболедувалите вируса през последните шест месеца няма да попадат в ограниченията.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG