Връзки за достъпност

Извънредни новини

САЩ отвори границите си само за ваксинирани срещу COVID-19


Снимката е направена на американско летище на 8 ноември 2021 г.
Снимката е направена на американско летище на 8 ноември 2021 г.

Съединените щати отново отвориха границите си за напълно ваксинирани чуждестранни посетители. Облекчаването, което влезе в сила на 8 ноември, е първото за 20-месечната забрана за пътуване от целия свят.

Забраната беше наложена от президента Доналд Тръмп в началото на 2020 г., когато се разрази първата вълна на пандемията от COVID-19. Джо Байдън, който встъпи в длъжност на 20 януари 2021 г., не я отмени.

Ограниченията бяха особено непопулярни за Европа и съседните на САЩ Канада и Мексико. Те доведоха до разделени семейства, навредиха на туристическата индустрия и обтегна дипломатическите връзки.

В опит да се забави разпространението на COVID-19 в страната, границите на САЩ бяха затворени през март 2020 г. за пътници от почти целия свят.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG