Връзки за достъпност

Извънредни новини

Клошар е задържан за пожара в бившето кино "Възраждане"


Пожарът в бившето кино "Възраждане" във вторник

Мъж е задържан за пожара в сградата на бившето кино „Възраждане“ в София, съобщи БНР. Става дума за клошар, установен на мястото на инцидента.

Във вторник сутринта сградата, позната още като бившия поп-фолк клуб "Син Сити", беше опожарена. Огънят беше овладян, а пострадали няма.

Все още не е ясно дали става дума за инцидент, или за умишлени действия, като разпитите продължават.

Това е вторият пожар в сградата в последните 4 години, по време на които тя е необитаема, а щетите от огъня не са отстранени. Сигналът за новия пожар е бил подаден малко след 7 сутринта със съобщението, че гори покривът.

Новината за опожареното във вторник здание идва след няколко случая на подпалени сгради - паметници на културата. Най-известните примери са изгорелите Тютюневи складове в Пловдив и сградите на Царските конюшни в София.

Много експерти подозират, че пожарите са умишлени, тъй като обикновено водят до отмяна на защитения статут на постройките и това позволява бъдещо застрояване на празния терен.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

XS
SM
MD
LG