Връзки за достъпност

Извънредни новини

Отново има сблъсъци на границата между Армения и Азербайджан. Ранени са десетки военни


Снимката е от района на сблъсъците и е направена на 17 ноември.
Снимката е от района на сблъсъците и е направена на 17 ноември.

Десетки арменски войници са заловени или изчезнали след последните сблъсъци по границата с Азербайджан, съобщиха властите в Ереван на 17 ноември.

Междувременно, по информация на Министерството на отбраната на Азербайджан, седем войници са убити и 10 други са ранени при сблъсъците, които бяха възобновени на 16 ноември.

Според изявление на арменското министерство на отбраната 13 арменски войници са пленени от азербайджанските сили, а други 24 арменски военнослужещи са изчезнали и съдбата им остава неизвестна. В изявлението се добавя, че един арменски войник е загинал в сраженията, за които Ереван твърди, че са прекратени след преговори с Москва.

Двете страни се обвиняват взаимно за рестартирането на конфликта само няколко месеца след края на шестседмичната война, провела се миналата година за района Нагорни Карабах.

Според Азербайджан властите са предотвратили "мащабни провокации" от арменските сили в областите Калбачар и Лачин, граничещи с Армения. На свой ред Армения обвини азербайджански войници, че са стреляли по нейните позиции по границата.

"Ако дойдат тук, аз ще ги застрелям и убия"
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:29 0:00

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG