Връзки за достъпност

Извънредни новини

Олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова отново стана трета в света


Ивет Горанова празнува бронзовия си медал в Мадрид преди три години с треньора си Ангел Ленков
Ивет Горанова празнува бронзовия си медал в Мадрид преди три години с треньора си Ангел Ленков

Олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова спечели бронзов медал в категория 55 кг на световното първенство в Дубай. Тя победи с 4:1 точки Дженифър Уорлинг от Люксембург.

До срещата за бронза Ивет Горанова стигна след победа в репешажите срещу Джералдин Пеня Барко от Колумбия. Преди това олимпийската шампионка записа две победи, но на четвъртфинала падна от американката Алън Тринити. Заради последвала контузия на Тринити Горанова успя да стигне до репешажите, а след това и до бронзовото отличие.

Това е втори бронз за Ивет от шампионат на планетата при жените. Преди три години при дебюта си на световно първенство тя стана трета в Мадрид.

Ивет Горанова има още титла от европейските игри в Минск през 2019 г. и бронз на европейското в Гуадалахара същата година.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG