Връзки за достъпност

Извънредни новини

Македонски митнически служители, пуснали през границата катастрофиралия автобус, са уволнени


Останките от изгорелия автобус на автомагистрала "Струма"
Останките от изгорелия автобус на автомагистрала "Струма"

Двама македонски митнически служители, пропуснали през границата автобуса, който катастрофира на магистрала „Струма“ в България, са уволнени. Това съобщи македонската агенция МИА, цитирана от БТА.

Според първите изводи от вътрешна проверка излизането на автобуса от Северна Македония на 18 ноември не е регистрирано електронно, а е извършена е само заверка на документа за превоз на пътници, съобщи Управлението на митниците на Република Северна Македония.

Туристическият автобус се запали на автомагистрала „Струма“ в нощта на 22 срещу 23 ноември на връщане от Истанбул към Скопие. Загинаха 44 души, а спасените са едва седем. Самоличността на жертвите, както и причините за трагедията тепърва ще бъдат разследвани.

Според Министерство на транспорта на Северна Македония катастрофиралият автобус няма регистриран лиценз за международен транспорт, макар другите автобуси на фирмата собственик „Беса Транс“ да имат такива лицензи. По-рано министерството съобщи, че започва процедура по отнемане на лиценза на фирмата, на която е принадлежал туристическият автобус.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG