Връзки за достъпност

Извънредни новини

Руският ботуш по границата

На фона на опасенията от възможна инвазия, украинските власти казват, че над 90 000 руски войници са разположени по границата ѝ с Русия - включително на Кримския полуостров, който Русия превзе със сила от Украйна през 2014 г.

Според оценки на американското разузнаване струпването в крайна сметка може да достигне 175 000 руски войници. Това е едно от най-големите придвижвания на руски сили към Украйна от години, извън редовно планираните и обявени учебни учения, както и е едно от събитията, които предизвикаха видео разговор между президента на САЩ Джо Байдън и руския му колега Владимир Путин на 7 декември.

Компанията за сателитни изображения Maxar Technologies пусна снимки, които показват как изглежда ситуацията около руско-украинската граница отвисоко. Maxar предоставя 90 процента от основното геопространствено разузнаване, използвано от правителството на САЩ.

16x9 Image

Свободна Европа

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG