Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Вашата мисия е изпълнена". Радев благодари на служебните министри


Румен Радев и служебния кабинет
Румен Радев и служебния кабинет

Малко, след като 47-ото Народно събрание избра новото редовно правителство начело с Кирил Петков, членовете на служебния кабинет се събраха в сградата на президентството.

"Вашият кабинет показа, че може да има нов тип управление, прозрачно и отговорно, с грижа за хората", обърна се към тях държавният глава Румен Радев.

По думите му критиките, отправени към служебното правителство от ГЕРБ по време на извънредното заседание на парламента в понеделник, са доказателство, че те са си сършили работата.

От бившата управляваща партия за пореден път обвиниха в полицейщина и репресии служебните управляващи, както и в несправяне с епидемията от COVID-19.

Трима от досегашните служебни министри бяха избрани за титуляри на своите постове и в кабинет на Петков – Бойко Рашков в МВР, Николай Денков в образователното министерство, както и досегашният премиер Стефан Янев, който за втори път поема военното министерство.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG