Връзки за достъпност

Извънредни новини

Трима журналисти на Свободна Европа с награди в юбилейното издание на конкурса "Валя Крушкина"


Наградата се връчва за 10-а поредна година
Наградата се връчва за 10-а поредна година

Мария Цънцарова от бТВ получи голямата награда в 10-ото юбилейно издание на конкурса "Валя Крушкина - журналистика за хората". Цънцарова е отличена за разследването си "Дарения между парите и надеждата".

Борис Митов (Свободна Европа), Миролюба Бенатова (ТВ1), Мирослав Михайлов (Свбодна Европа) и Кристиян Юлзари (Scoolmedia) взимат първите награди в категориите пишещ журналист, журналист от електронна медия, снимащ журналист и журналист-надежда.

Генка Шикерова (Свободна Европа) получава второ място в категорията журналист от електронна медия.

Борис Митов получава наградата за разследването "МВР срещу протеста. Как прокуратурата повярва на съмнителните показания на един полицай". Миролюба Бенатова е отличена за разследването на фиктивни хоспитализации в болница "Лозенец". Кристиян Юлзари печели наградата с разследването "Това е корупция, но никой не говори за нея. Как милиони левове за младежки дейности потъват всяка година". Мирослав Михайлов е отличен за репортажа "Кметът, хлябът, ножът. Корпоративната зависимост в едно село".

Кметът, хлябът, ножът. Корпоративната зависимост в едно село
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:35 0:00

Генка Шикерова - за "Контролираният вот".

Контролираният вот
please wait

No media source currently available

0:00 0:11:09 0:00

В конкурса са били номинирани 130 материала от 66 журналисти.

Наградите "Валя Крушкина - журналистика за хората" бяха учредени преди 10 години в памет на журналистката Валя Крушкина, която работеше в БНТ. В досегашните 10 издания на конкурса са номинирани над 600 журналисти с повече от 1000 материала.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG