Връзки за достъпност

Извънредни новини

Случаите на Омикрон в света се увеличават значително


Новият вариант на COVID-19 Омикрон продължава да настъпва в Европа. За първи път от началото на пандемията новите случаи на заразени във Франция надхвърлиха 10 000 души. В понеделник в Париж предстои среща на здравните власти, на която се очаква да се въведат нови орграничетлни мерки.

Заради разпространението на новия вариант от неделя в Белгия затварят кина и татри, а Испания връща носенето на маски както на открито, така и на закрито.

От неделя нови ограничения влизат в сила в Шотландия, Уелс и Северна Ирландия в опит да бъде обуздан варианта Омикрон. Строги мерки вече бяха наложени в Англия. Всяка една от четирите части на Обединеното кралство следва своя политика по отношение на коронавируса.

Шотландия, Уелс и Северна Ирландия въведоха ограничения в ресторантьорството, хотелиерството и развлекателния бизнес, подновявайки спазването на социална дистанция и ограниченията в броя на хората при събирания. В Уелс и Северна Ирландия ще бъдат затворени нощните клубове.

Междувременно Китай съобщи за 206 случая на заразени с коронавирус. От тях 158 са се заразили на територията на страната, съобщава БТА. Това е най-високият брой заразени от 21 месеца насам. Няма нови жертви, с което броят на починалите от коронавирус остава 4636, при общо 101 077 случая от началото на пандемията.

Повечето от новите случаи са съсредоточени в северозападната провинция Шенси, чиято столица е град Сиан. 155 от случаите на заразяване на територията на Китай са регистрирани в 13-милионния град.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG