Връзки за достъпност

Извънредни новини

Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли почина


Давид Сасоли през юли 2021 г.
Давид Сасоли през юли 2021 г.

Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли почина, съобщиха световните агенции, като се позоваха на говорителя му. Италианският политик беше на 65 години.

“Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли почина в 1.15 часа сутринта на 11 януари в болница в Авиано, Италия, където беше хоспитализиран”, съобщи говорителят в Туитър.

Сасоли беше приет в болница на 26 декември, а като причина бяха посочени “усложнения, предизвикани от дисфункция на имунната система”. През септември той боледува от тежка пневмония и беше хоспитализиран в болница в Страсбург.

Давид Сасоли започва професионалния си път като журналист първо във вестници, а след това в телевизии. За пръв път е избран за евродепутат през 2009 г. от италианската лявоцентристка Демократическа партия. През 2019 г. беше избран за председател на Европейския парламент.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG