Връзки за достъпност

Извънредни новини

Атентат с камиони цистерни до петролната компания на Абу Даби


Полицията подозира, че при атаката са използвани дронове
Полицията подозира, че при атаката са използвани дронове

Трима души загинаха, а шестима бяха ранени при взрив на камиони цистерни в Абу Даби и последвалия го пожар, предадоха световните агенции. Жертвите са двама индийци и един пакистанец.

Йеменските бунтовници хуси поеха отговорност за атаката и казаха, че тя е била насочена срещу Обединените арабски емирства.

Полицията на Абу Даби съобщи, че предварителните изводи от разследването показват, че на мястото на взривовете са намерени малки предмета, вероятно части от дронове, които може да са предизвикали експлозиите и последвалия пожар.

Трите цистерни, превозващи гориво, се взривиха близо до резервоари за гориво на петролната компания на Абу Даби АДНОК (ADNOC). Пожарът, последвал експлозиите, пък се е разразил в новата зона на международното летище на Абу Даби, която се намира наблизо и в която все още се извършват строителни дейности.

Според телевизия "Ал Маядин", която се позовава на собствени източници, от Йемен в понеделник са били пуснати 20 дрона и 10 балистични ракети по посока на ОАЕ. Дроновете и ракетите са поразили важни обекти, но повече подробности не се съобщават.

ОАЕ е част от оглавяваната от Саудитска Арабия многонационална коалиция, която се сражава срещу хусите в Йемен, на страната на йеменските власти.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG