Връзки за достъпност

Извънредни новини

Сателитни снимки показват 65-километровия руски конвой до Киев

Сателитни снимки от Maxar Technologies показват конвой от руски бронирани машини и артилерия, който е дълъг повече от 65 км. Снимките са от 27 и 28 февруари и на тях конвоят се вижда, че е само на няколко километра от украинската столица Киев. Според Украйна това е опит за обграждане и превземане на града.

Още в понеделник вечерта в украинската столица прозвучаха сирени, които сигнализираха, че хората трябва да се скрият в бомбоубежищата. Във вторник сутринта сирените отново се чуваха в Киев. Това се случва на шестия ден от войната, която Русия започна миналия четвъртък. Рано сутринта на 24 февруари руската армия бомбардира цели до много украински градове, включително и до столицата Киев. Руски танкове влязоха в страната от изток, север и юг.


16x9 Image

Свободна Европа

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG