Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Като му дойде времето". Стефан Янев потвърди, че ще прави политически проект


Стефан Янев
Стефан Янев

Бившият служебен премиер и бивш министър на отбраната Стефан Янев потвърди в четвъртък, че има намерение да създаде собствен политически проект. Това стана пред храм-паметника "Рождество Христово" в Шипка, където беше отишъл за националния празник на България.

"Като му дойде времето ще го обявим [политическия проект] и ще кажем на хората какво искаме, но първо ще чуем и тях", каза Стефан Янев в отговор на журналистически въпрос дали има намерение да прави нова партия.

Той каза, че според него в момента българите не са обединени и причините за това са много. "Предвид и това, което се случва в световен план и на километри от нашата родина, войната, която е в Украйна - всичко това са фактори, които разединяват. Но да се надяваме, че ще дойде времето, когато ще намерим себе си и пътя, по който трябва да вървим занапред", добави той.

В началото на седмицата министър-председателят Кирил Петков поиска оставката на Стефан Янев като военен министър. Причината - серия негови изказвания, в които изрази позиции за случващото се в Украйна, които са различни от тези на правителството. На мястото на Янев за министър на отбраната беше назначен постоянният представител на България в НАТО - Драгомир Зарков.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

"Хлябът е свещен". Как се прави хляб като едно време
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:10 0:00
XS
SM
MD
LG