Връзки за достъпност

Извънредни новини

Полицията задържа група за кражби на гориво от база на държавния резерв


Полицията е извършила претърсвания в автомобилите и жилищата на заловените, където са намерени общо около 2500 литра нафта.
Полицията е извършила претърсвания в автомобилите и жилищата на заловените, където са намерени общо около 2500 литра нафта.

Полицията в Горна Оряховица залови група за кражби на гориво от база на държавния резерв, съобщи Българската национална телевизия (БНТ). Базата се намира в село Поликраище, община Горна Оряховица.

Заловени са шестима души, петима от които служители на частната охранителна фирма, която охранява обекта. Шестият е служител на петролната база. Полицията е извършила претърсвания в автомобилите и жилищата на заловените, където са намерени общо около 2500 литра нафта. В дома на един от задържаните са установени и 140 литра алкохол без документ за платен акциз, както и казан за варене на ракия.

Полицейската акцията е проведена през нощта в петък, като до нея се е стигнало след следене на задържаните в последната седмица. По случая с горивото е образувано досъдебно производство.

За установените акцизни стоки е образувана преписка, която ще бъде докладвана на компетентните органи, предава БНТ. Предстои работата по изясняване на случая и документиране на престъпната дейност на задържаните да продължи под наблюдението на прокуратурата.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG