Връзки за достъпност

Извънредни новини

Украинското разузнаване прогнозира „тотално партизанско сафари“


Унищожени военни съоръжения
Унищожени военни съоръжения

Русия се опитва да разцепи Украйна на две и да създаде регион, контролиран от Москва, след като не успя да завладее цялата страна. Това каза ръководителят на военното разузнаване на Украйна Кирило Буданов. По думите му Москва се надява да раздели Украйна по подобие на Корейския полуостров след Втората световна война.

Буданов обаче е категоричен, че Украйна ще отблъсне руските сили, които нахлуха в страната на 24 февруари. Той нарече плановете на Путин "опит за създаване на Северна и Южна Корея в Украйна".

Буданов каза, че „скоро ще започне сезонът на тотално украинско партизанско сафари.... Тогава за руснаците ще остане един възможен сценарий: как да оцелеят”.

Коментарът на Буданов дойде дни след като украинските сили съобщиха, че са си върнали територия в контраофанзиви, а руският напредък е спрян в някои части на страна.

В събота Русия атакува Лвов. Градът, който се намира близо до полската граница и приютява десетки хиляди украинци, бягащи от военните действия.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG