Връзки за достъпност

Извънредни новини

Карбовски няма да е кандидат за член на СЕМ


Мартин Карбовски
Мартин Карбовски

Мартин Карбовски няма да е кандидат за член на Съвета за електронни медии (СЕМ). Това става ясно от видео, което той публикува във Фейсбук. Номинацията му беше потвърдена в сряда от една от партиите в управляващата коалиция „Има такъв народ“ (ИТН).

„Хубав беше експериментът“, казва Карбовски във видеото. „За мен е много важно да кажа на Тошко [Йорданов] и на Слави [Трифонов], че няма да го направим това (има се предвид участието му в процедурата за избор на член на СЕМ – б.ред)“.

В изявлението си Карбовски говори за война, която ще продължи. „Войната с либералите не я започнахме ние, обаче ще я завършим“, казва той.

Карбовски говори едновременно за това, че постът не е бил подходящ за него, но и че не му е приятно, че няма да участва в процедурата. „Неприятна е тази история – тръгни, спри. Обаче много ясно трябва да се разбере: чиновник Карбовски няма да стане. Въобще това прилича на едно пенсиониране, което силно и дълбоко ме притеснява“, казва той.

По повод номинацията на Карбовски от Асоциацията на европейските журналисти в България (АЕЖ) обявиха протест под надслов „Спрете гаврата с медиите“, който е насрочен за петък. В съобщението за протеста се казва, че „номинацията на Мартин Карбовски за член на Съвета за електронни медии е преминаване на червена линия от рода на избирането на Делян Пеевски за директор на ДАНС“.

Срокът за номинация на членове на СЕМ изтича на 18 април. До този момент е известна номинацията на „Демократична България“, която е на журналистката Пролет Велкова.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG