Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Може да се гордеете". Конституционният съд ще бъде сезиран за спецправосъдието, обяви Гешев


Главният прокурор Иван Гешев по време на заседанието на правната комисия в парламента във вторник
Главният прокурор Иван Гешев по време на заседанието на правната комисия в парламента във вторник

Конституционният съд (КС) ще бъде сезиран с искане да обяви за противоконституционни промените в Закона за съдебната власт (ЗСВ), с които в четвъртък Народното събрание окончателно закри специализираните съдилища и прокуратури.

Това заяви главният прокурор Иван Гешев по време на своя реч пред обвинители, следователи и служители в спецпрокуратурата в петък.

"Може да се гордеете с работата си и с това, което постигнаха тези структури. Можете да се гордеете, че изпълнихте това, което очакваха българските граждани – реална борба с организираната престъпност, тероризма, а в последните години и с корупцията", каза Гешев на подчинените си.

По думите му спецструктурите са постигнали безспорни резултати, а закриването им е в резултат от това, че те работят. Според него тези, които хората наричат "олигархия" и "мафия", имат интерес от регрес в борбата с престъпността и приключване "безславно" на всички важни дела в досъдебна и съдебна фаза.

"Тук въпросът е кой има интерес? Тези, които хората наричат "олигархия" и "мафия". Благодаря ви за работата! Гордея се, че съм работил с вас и ще продължаваме да работим заедно", каза още главният прокурор.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG