Връзки за достъпност

Извънредни новини

„Благодарим ви, че се борите за свободата си!“ Нанси Пелоси посети Киев


Визитата на Пелоси не беше обявена предравително

Председателката на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси е била на необявено посещение в украинската столица Киев. Това стана ясно от видео, разпространено от президента Володимир Зеленски.

„Тук сме, за да ви кажем, че ви благодарим, че се борите за свободата си“, каза Пелоси по време на срещата. „Вашата борба е борба в името на всеки. Решени сме да сме до вас докато борбата свърши“, допълва председателката на Камарата на представителите.

Пелоси е най-високопоставеният американски лидер, който посещава Киев от началото на войната. Видеоматериалът, разпространен от Зеленски, показва Пелоси начело на делегация на американския Конгрес, в която участват конгресмените Джейсън Кроу, Джим Макгавърн и Адам Шиф.

В края на април американският президент Джо Байдън поиска от Конгреса да одобри рекордно голяма помощ за Украйна от 33 млрд. долара. Това е повече от десет пъти парите, отпуснати от началото на войната.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

XS
SM
MD
LG