Връзки за достъпност

Извънредни новини

„Добре съм“. Сирени прекъснаха посещението на Анджелина Джоли в Лвов


Джоли и екипът й бяха принудени да прекъснат срещите си заради сирени за въздушна атака
Джоли и екипът й бяха принудени да прекъснат срещите си заради сирени за въздушна атака

Холивудската актриса Анджелина Джоли посети гарата в украинския град Лвов, за да се срещне с хора, разселени от войната с Русия. Малко преди да напусне прозвучаха сирени за въздушно нападение. От кадри в социалните мрежи се вижда как Джоли и придружаващите я лица бързат по улицата на фона звука от сирените. Чува се и как на въпрос „как сте“, Джоли казва: „добре съм“.

По време на посещението в гарата Джоли се срещна с доброволци, работещи бежанците, които й обясниха, че всеки от дежурните психолози разговаря с около 15 души на ден. Много от децата, които се намират на гарата са деца на възраст от две до 10 години.

Джоли се срещна с деца на гарата в Лвов
Джоли се срещна с деца на гарата в Лвов

„Те сигурно са в шок... Знам как травмата засяга децата. Знам, че трябва да има някой, който дапоказва колко са важни, колко са важни гласовете им, знам колко изцеляващо е това за тях“, каза тя Джоли.

Джоли пристигна в Лвов в събота. За визитата й се разбра от кадри, разпространени в социалните мрежи, на които се вижда, че тя влиза в местно заведение.

Джоли позира със собственик на заведение в Лвов
Джоли позира със собственик на заведение в Лвов

46-годишната Джоли е специален пратеник на Агенцията на ООН за бежанците, според която над 12,7 милиона души са напуснали домовете си през последните два месеца, което представлява около 30% от предвоенното население на Украйна.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG