Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Г-н Копейкин предаде хората". Костадинов налетя на бой и прекъсна заседание на парламента


Костадин Костадинов (в средата) по време на спречкването между депутатите на "Възраждане" и "Продължаваме промяната"
Костадин Костадинов (в средата) по време на спречкването между депутатите на "Възраждане" и "Продължаваме промяната"

Опит за физическа саморазправа от страна на лидера на проруската партия “Възраждане” Костадин Костадинов спрямо депутата от “Продължаваме промяната” Искрен Митев прекъсна заседанието на парламента в сряда.

Костадинов беше последван от съпартийците си, което предизвика кратко масово спречкване в пленарната зала. Това принуди зам.-председателя на Народното събрание Кристиан Вигенин да даде почивка.

Повод за безредиците беше изказване на Митев, който каза по адрес на Костадинов, че е станало ясно, че "г -н Копейкин предаде хората, защото си купи къща с техните пари и парите, които му останаха си ги обърна в евро, ваксинира се и накрая вдигна гарда, за да покаже, че е повече човек от другите".

Малко след това депутатът от “Продължаваме промяната” спомена разследване на журналиста Васил Иванов от Нова телевизия за закупена от Костадинов къща във Варна. По този случай прокуратурата не откри данни за престъпление.

Въпреки че Вигенин отбеляза, че не е станало ясно към кого се обръща Митев, Костадинов излезе до трибуната и на микрофоните се чу да казва на зам.-председателя на парламента: "На този тъпак ще му разбия носа."

След това лидерът на “Възраждане” лично потърси сметка на Митев, който подигравателно го хвана за вратовръзката, но след това беше изблъскан и напусна залата. Спречкването стана в момент, когато депутатите обсъждаха промени закона за разкриване на принадлежност към бившата Държавна сигурност .

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG