Връзки за достъпност

Извънредни новини

Украйна не предава контрола над Северодонецк, въпреки че Русия владее почти целия град


Украински войник по време на боевете в Северодонецк
Украински войник по време на боевете в Северодонецк

Киев не изпълни ултиматума на Москва да предаде контрола над Северодонецк, въпреки че Русия контролира по-голямата част от града. Москва каза на Киев да се откаже от битката сутринта часове на 15 юни. Това не се случи.

Русия призова украинските бойци, които се укриват в химическия завод „Азот“ в Северодонецк, да се откажат от „безсмислената си съпротива и да оставят оръжията“.

Москва обеща и да отвори хуманитарен коридор за цивилните, които са все още в града.

Те щяха да могат да се евакуират в други част на Донбас, които са под руски контрол.

Британското военно разузнаване съобщи в сряда, че няколкостотин цивилни в момента се намират в подземни бункери в завода.

Кметът на Северодонецк Александър Стрюк каза след изтичането на крайния срок рано сутринта, че руските сили са се опитали да щурмуват града от няколко посоки, но са били спрени от украинските сили.

Президентът Владимир Зеленски призова Европейския съюз да изпрати повече тежки оръжия, както и да наложи повече санкции на Русия.

В обръщение чрез видеовръзка към чешките законодатели в сряда Зеленски призова Европейския съюз да прекрати вноса на руски петрол.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG