Връзки за достъпност

Извънредни новини

НАП проверява българи с имоти в Дубай


Директорът на НАП Румен Спецов
Директорът на НАП Румен Спецов

Националната агенция за приходите (НАП) е започнала проверка на 23 българи с имоти в Дубай. Това става ясно от публикувания годишен отчет на данъчната агенция за 2021 г., съобщава Медиапул.

Данъчната агенция не съобщава защо кампанията е насочена именно към Дубай. От отчета става ясно, че в огромната си част кампанията още не е приключила.

"Приключили са 3 от проверките и ревизията (на едно от лицата, б. р.). За три от лицата не са установени данни за укрити доходи, за едното лице е установено, че не е местно. Изпратени са 2 запитвания за обмен на информация до Обединените арабски емирства (ОАЕ). Към момента продължават проверките на 19 лица", пише в отчета, публикуван в средата на април тази година.

За преводи от България към Дубай съобщи преди месец вътрешният министър Бойко Рашков. В края на миналата година МВР започна разследване за пране на пари около авансите, превеждани за строителството на автомагистрала „Хемус“. Вътрешният министър Бойко Рашков каза, че милиони левове, платени авансово за строителството на „Хемус“са използвани за покупката на луксозни имоти в Дубай.

В началото на миналия декември МВР обяви резултатите от разследване, според които десетки милиони левове са били усвоени от “кухи фирми”, след като са били платени за строежа на “Хемус”. Тогава от министерството уточниха, че само за изграждането на лот 5 от съоръжението по този начин “в сакове и чували” са били изтеглени 60 млн. лв., с което е нанесена щета на бюджета за поне 20 млн. лв. По-късно прокуратурата обвини съдията по футзал Борислав Колев в пране на пари заради участие в схемата.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG