Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Най-напредналата страна" по пътя към ЕС. Румен Радев посети Черна гора


Румен Радев се срещна с президента на Черна гора Мило Джуканович.
Румен Радев се срещна с президента на Черна гора Мило Джуканович.

Президентът Румен Радев изрази „категорична подкрепа“ за бъдещото присъединяване на Черна гора в Европейския съюз по време на посещение в столицата Цетине. Той се срещна с президента Мило Джуканович.

Радев каза още, че Черна гора е „най-напредналата страна в процеса на разширяване на Европейския съюз.

„За нас, българите, Черна гора е приятелска държава. Днес споделяме общо виждане за европейската перспектива на югоизточна Европа, която няма алтернатива“, допълни Радев. Той благодари на Джуканович за поканата да посети Черна гора.

Според Радев между двете държави има активен политически диалог на всички нива, но икономическите връзки между България и Черна гора не са на нужното ниво. Той изрази надежда, че при бъдещо правителство в София това ще се промени. Според него Черна гора може да стане "по-видима" за българския бизнес.

Показахме готовност за сближаване на нашите две държави – страни, които са географски близко разположени, каза от своя страна Джуканович. Той акцентира върху необходимостта за обмен на туристи.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG