Връзки за достъпност

Извънредни новини

Случаите на COVID-19 скочиха над 2000 за денонощие. Маските се връщат в болници и аптеки


От вторник носенето на маски в аптеки, оптики и дрогерии в София отново става задължително.
От вторник носенето на маски в аптеки, оптики и дрогерии в София отново става задължително.

Броят на новозаразените с COVID-19 в България за последното денонощие скочи до 2292-ма души – ниво, което не е регистрирано от средата на март насам.

Положителни са 25% от взетите проби, седем души са починали, а като излекувани са отчетени 1545 пациенти, показват актуалните данни в Единния информационен портал.

Приетите в момента в болница са общо 740 души, което е най-големият брой от началото на май. 37 от тях се намират в интензивно отделение.

На този фон в сила влизат нови органичителни мерки в общо 6 области заради повишеното разпространение на заразата. Предпазните маски стават задължителни в болниците и социалните заведения в областите София, Варна, Бургас, Добрич, Враца и Перник.

Успоредно с това, директорът на Столичната регионална здравна инспекция (СРЗИ) д-р Данчо Пенчев издаде заповед, според която в столицата от вторник трябва да се носят маски и в аптеките, оптиките и дрогериите.

Новите мерки включват и спазване на физическа дистанция от минимум 1,5 метра, хигиена на ръцете и дезинфекция на повърхности, редовно проветряване и при възможност дистанционна работа.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG