Връзки за достъпност

Извънредни новини

Здравните власти връщат носенето на маски на закрито в София


Маските стават задължителни и в търговските обекти

Директорът на Столичната регионална здравна инспекция издаде заповед, с която връща носенето на маски в закрити помещения в София-град от четвъртък.

Временните противоепидемични мерки се въвеждат за срок от 30 дни. Освен в здравни, лечебни заведения и в градския транспорт, маските стават задължителни и за търговски обекти, железопътни гари, автогари, метростанции и летище "София".

Изключение се допуска за деца до 6 годишна възраст, персонала и клиентите на заведения, участници в конфереции по време на изказване, както за спортуващите на закрито.

За последното денонощие най-много новорегистрирани случаи на Covid-19 има в областите София-град – 644, в Пловдив – 244 и Варна – 142, показват данните на Единния информационен портал.

Новите случаи на заразени с Covid-19 са 2610, като това са 25,58 на сто от направените 10 204 теста. 24 души са починали заради усложнения, свързани с коронавирусната инфекция, а хоспитализираните към момента са е 1000 души.

В интензивни отделения има 59 души - с трима повече в сравнение с предишното денонощие.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

XS
SM
MD
LG