Връзки за достъпност

Извънредни новини

Двама полицаи са загинали при опит да спрат автобус с над 45 мигранти


Сред мигрантите няма пострадали
Сред мигрантите няма пострадали

Двама полицаи са загинали при опит да спрат автобус, превозващ нелегални мигранти. Инцидентът е станал около 5 часа сутринта в Бургас.

„Става въпрос за целенасочен акт“, каза окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев. По думите му „автобусът не е напускал пределите на страната“ и е пътувал от Малко Търново. Чинев съобщи за 48 души, които са били в автобуса.

Патрули са направили опит да спрат автобуса по пътя му към Бургас. "Има две неподчинения преди тежкия инцидент", каза пред БНР заместник-главният секретар на МВР Станимир Станев. Инцидентът е станал при последващия опит на полицаите да спрат превозното средство.

Все още няма информация за регистрацията на автобуса, но тя не е българска.

В началото на август служебният вътрешен министър Иван Демерджиев посети българо-турската граница. Той каза, че мигрантският натиск през юли е нараснал с 24 на сто в сравнение с юни. "Около 860 полицаи от вътрешността на страната са командировани да помагат на "Граничната полиция", каза Демерджиев.

По думите му през първите седем месеца на година са направени над 60 хиляди опита за незаконно влизане през границата. Демерджиев каза, че няма нужда от допълнителни части от военни, оградата на границата е в добро състояние, а техническите съоръжения са изправни.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG