Връзки за достъпност

Извънредни новини

Над десетима гранични полицаи са участвали в схеми за трафик на мигранти


Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев
Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев

Поне десетима гранични полицаи са участвали в различни схеми за трафик на мигранти. Това съобщи във вторник в Пловдив служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Те са били в различни териториални подразделения на „Гранична полиция“ на границата с Турция. "Със засилване на мигрантския натиск очевидно са засилени процесите на привличане на полицейски служители в тези схеми за трафик", коментира Демерджиев.

""Вътрешна сигурност" работи по изясняването на този въпрос, взаимодействайки с прокуратурата. Ще пристъпим към преместване на хора, за които нямаме достатъчно доказателства, че са замесени в такъв трафик, но имаме убедителни данни", добави той.

Министърът коментира и проверките, свързани с незаконна сеч в района на Карлово, която може да е свързана с наводненията в региона. Той съобщи, че следващата седмица със земеделския министър ще извършат съвместни проверки и ще посетят и други райони, където има такива данни.

"Ще извършим документални проверки на място какво и как се добива и разрешено ли е по законния ред", каза Демерджиев. По думите му, ако се констатира, че има нарушения, сеч извън разрешената или в непозволени обеми и места, ще се предприемат всички действия в рамките на правомощията на МВР.

В сряда министърът ще се срещне с кмета на община Карлово и областния управител на Пловдивска област, които да докладват за положението. Иван Демерджиев присъства на тържествения молебен в катедрален храм „Света Богородица" в Пловдив по повод 137-та годишнина от Съединението на България и Празник на град Пловдив.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG