Връзки за достъпност

Извънредни новини

Депутати от Москва поискаха оставката на Путин 


Владимир Путин
Владимир Путин

Депутати от Ломоносовския окръг на Москва публично призоваха руския президент Владимир Путин да подаде оставка. Те разпространиха писмено обръщение до държавния глава, в което заявяват, че след през втория му мандат всичко се е объркало.

"Не се случи удвояването на БВП, минималната заплата не достигна заявените показатели, от Русия масово бягат умните и работоспособните хора, няма и помен от обещаната стабилност", пишат още депутатите.

Авторите на призива добавят, че агресивната реторика на Путин и неговите подчинени е върнала Русия обратно в ерата на Студената война .

"Вашите възгледи, вашият модел на управление са безнадеждно остарели и пречат на развитието на Русия и нейния човешки потенциал", обръщат се депутатите към руския президент.

Един от подписалите призива депутати - Тимофей Николае, коментира пред "Новая газета. Европа", че се надява този пример "да даде сили и на други недоволни, да покаже, че в Русия има много несъгласни със сегашната политика хора".

Ломоносовският район редовно гласува за опозицията. В момента той е представляван в московската Дума от депутата от "Яблоко" Владимир Рижков, припомня "Сега".

Подобен протест по-рано тази седмица от местни законодатели в Санкт Петербург доведе до привикването им в полицейското управление. Седем депутати поискаха Държавната дума да обвини Путин в държавна измяна заради решението му да започне нахлуването в Украйна.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG