Връзки за достъпност

Извънредни новини

Властите влязоха в противоречие за незаконната сеч в Карловско


Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев (вторият отляво надясно)
Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев (вторият отляво надясно)

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев и директорът на Изпълнителната агенция по горите Стоян Тошев влязоха в противоречие по въпроса дали е имало незаконна сеч в Карловско. В началотo на месеца проливни дъждове причиниха наводнения в няколко села в района, а властите съобщиха, че ще извършат проверки, за да установят дали бедствието не е било причинено от нерегламентирана сеч.

В понеделник Стоян Тошев коментира пред БНТ, че първоначалните проверки са показали, че няма незаконна сеч.

"Но не мога да бъда категоричен, тъй като има други сечища, които ще бъдат проверени. Там, където бях аз и ваши колеги, включително и местни хора от Карловско, не установихме наличието на такива пътища, които да са станали улеи", каза Тошев.

По-късно съшия ден обаче министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев изказа противоположно твърдение.

"Проверка в района на карловските села показа, че има данни за сеч в нарушение на плановете", каза Демерджиев.

Той добави, че предстои да се изясни дали тези нарушения са допринесли за наводненията в региона и компетентните органи продължават разследването в тази посока.

В началото на септември пороен дъжд предизвика наводнение в няколко карловски села. Специализирани машини и служители на няколко държавни институции, включително армията, както и доброволци, се включиха в преодоляването на последиците от наводнението.

В понеделник от министерството на отбраната съобщиха, че въоръжените сили ще продължат да помага на населението в пострадалите населени места поне още месец.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG