Връзки за достъпност

Извънредни новини

Жители на Ростовска област съобщиха за мощен взрив


Град Ростов на Дон. Снимката е илюстративна.
Град Ростов на Дон. Снимката е илюстративна.

Жители на няколко града в Ростовска област съобщиха за звук, подобен на експлозия, предаде местното издание 161.ru, цитирано от Радио Свобода. От изданието се позовават на съобщения на читатели и публикации в социалните мрежи. Информацията беше потвърдена и от източници на The Insider.

Ростовска област се намира в югозападна Русия и граничи на запад с украинските области Донецк и Луганск.

Разстоянието между крайните точки, в които е бил чут взривът в понеделник, е близо 200 километра - от Новошахтинск на север до Ейск на юг, пише 161.ru. Читатели на медията съобщиха още, че на места са се разтресли огради, в района на село Пешково се виждат три-четири стълба черен дим.

Автомобилни аларми са се задействали в Ростов на Дон, а според източници на The Insider че експлозии са били чути едновременно в три различни части на града, но не се вижда дим.

Изданието Baza, позовавайки се на снимки и видеозаписи на очевидци, съобщи, че в Таганрог се е задействала системата за противовъздушна отбрана, а близо до село Чалтир (на около 20 километра от Ростов на Дон) се вижда черен дим. Бившият командир на проруските сепаратистки отряди Игор Стрелков (Гиркин) също написа за свалена ракета.

От пресслужбата на главното управление на Министерството на извънредните ситуации в Ростовска област казаха за 161.ru, че нямат информация за експлозии или другa извънреднa ситуация. Към момента регионалните власти не са коментирали ситуацията, допълва Радио Свобода.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG