Връзки за достъпност

Извънредни новини

ГЕРБ увеличава преднината си пред ПП, според "Галъп". ИТН и "Български възход" имат шанс


Резултатите според изследването.
Резултатите според изследването.

Осем формации биха влезли в парламента, сред които и "Има такъв народ", ако изборите бяха в първите 10 дни на септември. Това показват данните от национално представително изследване на "Галъп интернешънъл болкан", поръчано и финансирано от Българското национално радио.

Проучването е проведено между 2 и 10 септември сред 1002 пълнолетни българи чрез пряко интервю с таблети "лице в лице".

Шансовете на двете партии с най-нисък резултат - "Има такъв народ"(ИТН) (4.3%) и "Български възход" (4.2%) ще зависят от оставащите седмици на кампанията, от активността и от съпътстващи фактори, пише още БНР. Няколко национални проучвания през последните седмици показаха, че ИТН няма да премине прага от 4%.

Очаква се да гласуват по-малко от половината имащи право на глас - сравнително ниска избирателна активност спрямо последните десетилетия.

Според резултатите ГЕРБ-СДС биха получили 25,9% от потенциалните гласове, а "Продължаваме промяната" – 19,2%. ДПС и "Възраждане", пише БНР, засега изглеждат като преки конкуренти в класирането, съответно с 11,5% и 11,3%. За БСП се очаква подкрепа от 9,8%, а за "Демократична България" – 7,6%.

От партиите, които не минават минималния праг, най-високи резултати имат "Изправи се, България" и ВМРО, съответно с резултати от 1,7% и 1,5%.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG