Връзки за достъпност

Извънредни новини

Без маски. Училищната година започна за 717 000 ученици

За първи път от обявяването на извънредното положение заради епидемията с коронавирус преди 2 години учебната година започна без да има изискване за учениците да носят маски.

Тържества по случай първия учебен ден в България се проведоха на 15 септември 2022 г. в 2347 училища и в 1799 детски градини. Очаква се над 57 000 първокласници да тръгнат на училище в четвъртък, а близо 717 000 са всички ученици, които ще се обучават през тази година. Това съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН).

Учебната година ще започне присъствено навсякъде. Взети са мерки за опазване здравето на децата и учениците, съгласно изискванията и насоките на Министерството на здравеопазването. Всички директори са осигурили и медицинска грижа за децата и учениците, съобщават още от МОН.

Вижте снимки от тържествата в училища из цялата страна.


16x9 Image

Свободна Европа

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG