Връзки за достъпност

Извънредни новини

Байдън обяви края на COVID-19 в САЩ


Президентът на САЩ Джо Байдън
Президентът на САЩ Джо Байдън

Президентът на САЩ Джо Байдън съобщи, че пандемията от COVID-19 е приключила в страната. Въпреки думите на държавния глава администрацията му съобщи, че към момента не се предвиждат промени в плановете и начина на действия на здравните власти.

„Ако сте забелязали никой не носи маски. Всички изглежда, че са в добра форма. Мисля че ситуацията се променя“, каза Байдън в предаването 60 минути по Си Би Ес.

През август здравните власти увеличиха до 13 октомври срока на извънредната ситуация в страната, която действа от януари 2020 г. Въпреки намаляването на броя на заболелите здравните власти в САЩ продължават да насърчават хората да се ваксинират и да са внимателни. Подобна е и позицията на Световната здравна организация (СЗО).

Около 65% от всички американци са напълно ваксинирани. За някои като здравните работници, военните и влизащи в страната граждани, които нямат американски паспорт, ваксините все още са задължителни.

Към днешна дата в САЩ жертвите на COVID-19 са над 1 млн. души. Те продължават да се увеличават с по около 400 души на ден на седемдневна база, а само за седмица починалите, които са били положителни за коронавируса, са над 3000.

САЩ регистрира най-много жертви на заразата в света, следвана от Бразилия и Индия.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG