Връзки за достъпност

Извънредни новини

Жертвите на масовата стрелба в руско училище вече са 17, от които 11 деца


Линейки пред сградата на 88-ма училище в град Ижевск в руската република Удмуртия.
Линейки пред сградата на 88-ма училище в град Ижевск в руската република Удмуртия.

Броят на жертвите при масовата стрелба в училище в руския град Ижевск в понеделник вече достигна 17, от които 11 деца, предадоха агенциите ТАСС и АП, като се позоваха на информация от руската република Удмуртия. Ранени са 24 души, включително 22 деца.

Атаката беше извършена в 88-мо училище в Ижевск от нападател, идентифициран като 34-годишния Артьом Казанцев, който е бил облечен с черна тениска с нацистки символи, съобщиха от руския следствен комитет.

Казанцев е стрелял с два пистолета, които са били преправени за стрелба с бойни патрони, съобщи Националната гвардия на Русия (Росгвардия) с уточнението, че оръжията не са били официално регистрирани.

Засега руските власти не съобщават подробности за евентуалните мотиви за стрелеца. Известно е единствено, че той е учил в същото училище. Според ръководителя на република Удмуртия Александър Бречалов нападателят се е водел на отчет в психиатрично заведение.

Ижевск се намира на около 1000 км източно от столицата Москва. След стрелбата руските министри на здравеопазването и на образованието Михаил Мурашко и Сергей Кравцов. В Удмуртия беше обявен тридневен траур.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG