Връзки за достъпност

Извънредни новини

Взрив във военния завод "Арсенал" в Казанлък е довел до жертви


Входът към завод "Арсенал", Казанлък
Входът към завод "Арсенал", Казанлък

При инцидент в завод 4 на военния завод „Арсенал“ в Казанлък във вторник са загинали хора, най-вероятно трима. Това каза за БТА директорът на дружеството Николай Ибушев. БНТ съобщи, че става дума за взрив.

Инцидентът е станал в цех 112, като мястото все още не е разчистено. Броят на пострадалите не е сигурен на този етап, а на място има линейки и полиция.

Сигналът за инцидент е постъпил в Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Стара Загора в 11:07 часа. Според Михаил Михов от пресцентъра на районната служба, цитиран от БТА, веднага са били изпратени два противопожарни автомобила, както и служители от ведомствената пожарна към предприятието.

Представителка на Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда" в Стара Загора каза за БТА, че се сформира екип, който да тръгне към мястото. Според нея по първоначална информация има една жена, която се транспортира към УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG