Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Всички находки сочат към самоубийство". Кмет на ДПС беше открит мъртъв в колата си


Кметът на Якоруда Нуредин Кафелов на предизборен плакат на ДПС от есента на 2019 г.
Кметът на Якоруда Нуредин Кафелов на предизборен плакат на ДПС от есента на 2019 г.

Основната версия за смъртта на дългогодишния кмет на Якоруда Нуредин Кафелов от ДПС, който преди ден беше открит мъртъв в колата си с огнестрелна рана в главата, е самоубийство. Това стана ясно от думите на наблюдаващия прокурор по случая Костадин Чилев, който даде брифинг във вторник.

"Всички находки сочат към самоубийство. Разбира се, работи се и по други версии. Извърша се оглед в дома му. Оръжието, намерено в автомобила, е негово. Имал е разрешение за притежанието му", коментира обвинителят пред журналисти без да изключва и варианта за предумишлено убийство.

Чилев посочи, че досега не са открити следи от присъствието на друг човек в колата на Кафелов в момента, когато е настъпила смъртта му. В телефона му са установени две дупки, за които се предполага, че са от куршуми, но това още се установява.

В подкрепа на основната версия за самоубийство прокурорът разказа, че Кафелов "от няколко дни се е държал по-различно, видимо е бил притеснен и затворен, в един момент е изключил телефона си".

Кадърът на ДПС караше пети мандат като кмет на Якоруда. Той за пръв път оглавява местната община през 1999 г. Избиран е за кмет и през 2007, 2011, 2015 и 2019 г.

През 2003 г. парламентът назначава Кафелов за член на Комисията по финансов надзор, откъдето четири години по-късно е освободен по негово желание.

През лятото на 2022 г. срещу Нуредин Кафелов е депозиран сигнал за неправомерно увеличение на гробищния парк. Сигналът е подаден от местни бизнесмени.

На 15 септември 2022 г. екипи на антикорупционната комисия влизат в общинската сграда в Якоруда и изземват документи във връзка с образувано производство срещу ръководството на общината, припомня БТА.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG