Връзки за достъпност

Извънредни новини

САЩ временно спряха всички полети на територията си заради технически проблем


Пътник чака да се качи на полета си. На заден фон се виждат приземени самолети на американската компания "Америкън Айрлайнс"
Пътник чака да се качи на полета си. На заден фон се виждат приземени самолети на американската компания "Америкън Айрлайнс"

Всички полети в САЩ са временно приземени заради технически срив в националната система за контрол на въздухоплавенто, съобщиха световните агенции. Забраната за летене няма да бъде вдигната поне до 9 ч. сутринта източно време (16 ч. българско време).

Става въпрос за предупредителната система, която сигнализира на пилотите за потенциална опасности по летателните коридори и летищната инфраструктура.

От Федерална авиационна администрация на САЩ съобщиха, че работят за разрешаването на проблема. От там допълват, че полетите няма да бъдат подновени, докато няма уверение, че всички агенции и авиопревозвачи нямат проблеми с оперирането на системата.

Федералната авиационна администрация е дала разрешение на всички самолети, които се намират във въздуха, да продължат предвижването към крайните си дестинации.

Ситуацията доведе до масово забавяне и струпване на хиляди пътници по летищата. Много от тях споделиха за забавянето на полетите им в социалните мрежи.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG