Връзки за достъпност

Извънредни новини

След опит да се барикадира в дома си. Мъж от София е задържан за домашно насилие над украинка


Илюстративна снимка
Илюстративна снимка

Мъж от столичния кв. “Хаджи Димитър” е задържан с прокурорска заповед по обвинение, че е нанесъл побой над жена в условията на домашно насилие, съобщиха от Софийката районна прокуратура в четвъртък.

По неофициална информация на сайта “Оффнюз” жертвата е от Украйна. Тя е имала интимна връзка със задържания и се е нанесла да живее при него преди около два месеца. Според съседи, цитирани от изданието, това не е първата подобна проява на мъжа.

От държавното обвинение уточняват, че мъжът е “нанесъл множество удари с ръце и крака в областта на главата и тялото” на пострадалата. Той е обвинен за причиняване на лека телесна повреда, за което може да получи до 3 години затвор.

Първоначално случаят беше отразен с информацията, че мъж се е барикадирал в апартамента си в ранните часове на сряда. Малко преди да бъде задържан, от от апартамента е изведена жена, за която има съмнение, че е станала жертва на насилие, съобщи БНР.

Няколко часа по-късно “Оффнюз” допълни информацията с това, че въпросната жена е била с видими следи от побой и е украинка. Според неофициална информация на изданието насилникът е Орлин Гигов - бивш шофьор във веомствената болница на МВР.

Имената му съвшпадат с инициалите, разпространени в четвъртък от прокуратурата. Разследващите обаче не коментират други подробности, освен че обвиняемият остава в ареста за 72 часа, след което ще бъде поискано от съда постоянното му задържане.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG