Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Продължаваме промяната" и "Демократична България" подписаха коалиционно споразумение 


Кирил Петков, Христо Иванов, Добромира Костова, Атанас Атанасов, Асен Василев и Владислав Панев подписаха коалиционното споразумение в понеделник.
Кирил Петков, Христо Иванов, Добромира Костова, Атанас Атанасов, Асен Василев и Владислав Панев подписаха коалиционното споразумение в понеделник.

Лидерите на “Продължаваме промяната” (ПП) и “Демократична България” (ДБ) подписаха в понеделник коалиционно споразумение за общо явяване на предсрочните парламентарни избори на 2 април.

То беше подписано от съпредседателите на ПП Кирил Петков и Асен Василев, лидерите на “Да, България” и ДСБ - Христо Иванов и Атанас Атанасов, както и съпредседателите на “Зелено движение” - Владислав Панев и Добромира Костова.

Предстои новата коалиция да внесе документи за регистрация за парламентарния вот в Централната избирателна комисия във вторник.

В края на януари националните съвети и на трите партии в обединението "Демократична България" дадоха на своите ръководства картбланш за преговори за съвместни действия с ПП за парламентарните и местните избори тази година. Досега двете формации се явяваха поотделно.

В последното Народно събрание ПП и ДБ имаха съответно 53 и 20 народни представители. В много гласувания двете парламентарни групи оставаха сами, а тези 73 депутати бяха далеч от необходимото мнозинство от 121 гласа за избиране на правителство и налагане на решения.

Двете политически сили са единствените, които поставят като основни приоритети едновременно борбата с корупцията, провеждането на радикална съдебна реформа и запазване на западната ориентация на България.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG