Връзки за достъпност

Извънредни новини

Тръмп нарече съпартийци "глупаци" на годишната конференция на консерваторите


Бившият американски президент Доналд Тръмп, 5 март
Бившият американски президент Доналд Тръмп, 5 март

Доналд Тръмп смята, че е единственият кандидат за президентските избори през 2024 г., който може да спаси страната от демократите "войнолюбци" и от "фанатиците и глупаците" от Републиканската партия.

Той каза това по време на годишната конференция на американските консерватори във Вашингтон в събота. Тръмп официално съобщи, че се кандидатира на президентските избори, през ноември.

"Имаме Републиканска партия, ръководена от чудовища, неоконсерватори, глобалисти, фанатизирани застъпници на отворените граници и глупаци", каза Тръмп в последния, трети ден на големия политически форум.

Според него САЩ са поставени на колене, а американците се намират в разгара на "епична битка за спасяване на страната от хора, които я мразят". Той критикува и изпращането на военна помощ на Украйна от САЩ. "Аз съм единственият кандидат, който може да даде това обещание: ще предотвратя Трета световна война", каза още той.

Тръмп беше победен от настоящия президент Джо Байдън на изборите през 2020 г.

АФП пише, че доскоро Конференцията за консервативно политическо действие, организира от Американския консервативен съюз, е била форум, на който присъстват консервативни активисти и служители на изборна длъжност от САЩ и други държави, докато през последните години е изцяло подчинена на крайнодясното движение на Тръмп "Да направим Америка отново велика".

Рон Десантис, губернатор на Флорида и основен опонент на Тръмп в предизборната кампания, както и бившият вицепрезидент Майк Пенс не присъстваха на конференцията.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG