Връзки за достъпност

Извънредни новини

МВР разследва за корупция политици, сред които има изненадващи имена, каза Демерджиев


Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев
Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев

МВР извършва проверки на български политици за корупция, включително и с европейски средства. Сред имената на разследваните има "изненади". Това каза служебният вътрешен министър Иван Демерджиев пред БНР в неделя.

Според министъра част от водените производства за корупция сред политически фигури в страната са под наблюдение и на Европейската прокуратура.

Това по негови думи означава злоупотреба с европейски средства. "Част от проблемите, които констатираме по пътищата също са в тази графа", добави той. "Спектърът е доста широк - не говорим за политици от една политическа сила. Най-коректно е да бъдат обявени самите обвинителни актове, когато се внасят в съда. Ще има изненада при съобщаването на имената".

По негови думи това, което МВР е установило от проверките по магистралите, е "смущаващо". Става дума за недостатъчно положен материал, неспазване на технологичните норми и некачествени материали.

В края на 2021 г. МВР и тогавашният вътрешен министър Бойко Рашков съобщиха, че строежът на магистрала „Хемус“ е използван за авансово изплащане на 60 млн. лв., които са стигнали до сметки на „кухи фирми“. Оттам според разследващите парите са изтеглени и отнесени в сакове и чували.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG