Връзки за достъпност

Извънредни новини

Прокуратурата не откри доказателства Юлиан Вергов да е посягал на Диана Димитрова


Колаж на Диана Димитрова и Юлиан Вергов
Колаж на Диана Димитрова и Юлиан Вергов

Не са открити достатъчно доказателства за извършено престъпление срещу Диана Димитрова и преписката по случая е прекратена. Това става ясно от постановление на Софийската районна прокуратура, която е отказала да образува дело по жалбата на актрисата.

През ноември Димитрова написа във Фейсбук, че преди пет години е била жертва на насилие по време на снимки, без обаче да посочва името на извършителя. Ден по-късно Софийската районна прокуратура съобщи, че се е самосезирала по случая, а актрисата беше повикана, за да даде показания.

От публикацията на актрисата в сряда, в която са показани снимки от прокурорското постановление, става ясно, че тя е посочила като извършител актьора Юлиан Вергов. Събитието датира от ноември 2017 г., когато двамата са участвали в снимки на сериала „Откраднат живот“.

Вергов отрича да е извършвал физическо насилие срещу Димитрова.

От постановлението става ясно още, че актрисата не е представила медицинско постановление за нараняванията си. По тази причина прокуратурата е назначила експертиза от снимките, които Димитрова им е предоставила и които публикува във Фейсбук през ноември.

Един от мотивите за прекратяването на прокурорската проверка е липсата на медицински документ и показания, които да потвърдят тезата на Димитрова, че Вергов е извършил побоя. Прокуратурата е изключила и възможността мотивът да е бил хулиганство, защото е представен личен мотив, което според държавното обвинение означава, че престъплението би било за телесна повреда, което се преследва по частен път.

В допълнение прокуратурата пише, че давността на преследването на престъпление, за каквото няма достатъчно доказателства, е изтекла още през 2020 г.

Във фейсбук актриста написа, че "хората заслужават истината, както и че "жълтият вестник "Телеграф" е бил уведомен" за решението преди нея и адвоката ѝ.

„ Как така вече има доказателство, че снимките са автентични и че това не е грим, според експертите и как така „проверката“ се прекратява?“, написа още Димитрова.

Пред БТА адвокатът на актрисата каза, че още не е взето решение дали постановлението да бъде обжалвано.

В позиция до медиите самият Вергов за пръв път също коментира случая. Той твърди, че умишлено не е коментирал случая досега, защото е чакал действията на прокуратурата. Той казва също, че е имал близки приятелски и професионални отношения с Димитрова, както и че между тях е имало само словесен конфликт пред снимачния екип на сериала.

„Никога не съм удрял Диана Димитрова, нито е имало каквато и да било форма на физическо насилие от моя страна. Всеки, който твърди обратното, е чисто и просто лъжец“, пише в позицията на Вергов.

Адвокатката на Вергов Ина Лулчева каза пред БТА, че клиентът ѝ обмисля да заведе дело за клевета.

Малко след публикуването на позицията на Вергов Димитрова също каза, че ще заведе срещу него дело за клевета.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG