Връзки за достъпност

Извънредни новини

Руски политик беше глобен, защото е слушал реч на Путин със спагети на ушите 


Михаил Абдалкин слуша речта на Путин на 21 февруари.

Руски политик от Самарска област е бил глобен за “дискредитиране на въоръжените сили” на страната заради това, че си е поставил спагети на ушите, докато слуша реч на президента Владимир Путин, съобщи БТА.

Михаил Абдалкин е бил осъден на 150 000 рубли (1950 долара) за това, че е заснел протестния си акт и после е качил видеото в социалните мрежи.

Смисълът на акцията на областния политик се крие в руски израз, обвързващ лъгането и разочарованието от думите на някого с окачване на спагети на ушите.

Михаил Абдалкин в съда.
Михаил Абдалкин в съда.

По този начин Абдалкин намеква, че не вярва на думите на Путин, произнесени в рамките на традиционната му годишна реч за състоянието на нацията на 21 февруари.

Неправителствената организация "ОВД-инфо" цитира Абдалкин, комунист от Самарска област, да казва, че това е било ироничен жест с цел израз на недоволството от мълчанието на президента по вътрешнополитическите проблеми.

По-рано през март руският парламент затегна законите, приети скоро след инвазията в Украйна, които сега предвиждат глоби или затвор до 15 години за дискредитиране или разпространение на неверни данни за руските въоръжени сили.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

Най-ново видео

Обяснено. Какво ще направят основните партии за еврото
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:05 0:00
XS
SM
MD
LG