Връзки за достъпност

Извънредни новини

Руски политик беше глобен, защото е слушал реч на Путин със спагети на ушите 


Михаил Абдалкин слуша речта на Путин на 21 февруари.
Михаил Абдалкин слуша речта на Путин на 21 февруари.

Руски политик от Самарска област е бил глобен за “дискредитиране на въоръжените сили” на страната заради това, че си е поставил спагети на ушите, докато слуша реч на президента Владимир Путин, съобщи БТА.

Михаил Абдалкин е бил осъден на 150 000 рубли (1950 долара) за това, че е заснел протестния си акт и после е качил видеото в социалните мрежи.

Смисълът на акцията на областния политик се крие в руски израз, обвързващ лъгането и разочарованието от думите на някого с окачване на спагети на ушите.

Михаил Абдалкин в съда.
Михаил Абдалкин в съда.

По този начин Абдалкин намеква, че не вярва на думите на Путин, произнесени в рамките на традиционната му годишна реч за състоянието на нацията на 21 февруари.

Неправителствената организация "ОВД-инфо" цитира Абдалкин, комунист от Самарска област, да казва, че това е било ироничен жест с цел израз на недоволството от мълчанието на президента по вътрешнополитическите проблеми.

По-рано през март руският парламент затегна законите, приети скоро след инвазията в Украйна, които сега предвиждат глоби или затвор до 15 години за дискредитиране или разпространение на неверни данни за руските въоръжени сили.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG