Връзки за достъпност

Извънредни новини

Русия нанесе нова смъртоносна атака с дронове срещу Киев. Битките за Бахмут продължават


Украинска позиция край Бахмут, 21 март 2023 г.
Украинска позиция край Бахмут, 21 март 2023 г.

Украинската армия е отблъснала нова масирана атака с дронове срещу столицата Киев през нощта срещу сряда, съобщават украинските власти.

"В резултат на нощна атака с дронове в района на Киев е повреден цивилен обект", съобщи Киевската градска военна администрация в Телеграм с уточнението, че има убити цивилни.

Заради атаката около полунощ в редица райони на столицата беше обявена въздушна тревога, който продължи няколко часа. Според всекидневния доклад на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна руските въздушни удари са нанесени с ирански безпилотни самолети Shakhed-136.

"По предварителна информация 16 от 21 изстреляни от врага дрона са унищожени от нашите защитници", казват от Генералния щаб и добавиха, че заплахата от въздушни удари остава висока за цялата територия на страната.

Впоследствие Киев съобщи, че при последните руски атаки са загинали общо 14 души, а 24-има са пострадали. Поне четирима от убитите, са от столицата.

Неразкритите взривове в сянката на войната на Русия в Украйна
please wait

No media source currently available

0:00 0:34:45 0:00

В северната област Житомир при нападение с дрон е повреден инфраструктурен обект, съобщи в Телеграм началникът на регионалното военно управление Виталий Бунечко. По думите му "три вражески дрона са свалени от подразделения на ПВО".

На изток украинските сили отблъснаха 114 атаки през последното денонощие, с акцент върху Бахмут, където руските сили се опитват да напреднат към центъра на града, съобщи Генералният щаб.

Бахмут все още е епицентър на продължила месеци битка, която доведе до тежки загуби и за двете страни, въпреки че според анализаторите градът няма голяма стратегическа стойност.

В Севастопол, в анексирания от Русия Крим, установените от Москва власти обявиха спиране на фериботния транспорт в района на черноморското пристанище, където е щабът на Черноморския флот на Русия.

По-рано назначеният от Москва губернатор на Севастопол Михаил Развожаев заяви, че противовъздушната отбрана на града е отбила атака на украински дронове. Информацията не може да бъде независимо проверена и Украйна не е коментирала предполагаемия инцидент.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG