Връзки за достъпност

Извънредни новини

Зеленски отиде при войниците в Запорожка област


Ръководителят на Международната агенция за атомна енергия Рафаел Гроси се срещна със Зеленски в Запорожие.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски посети предните позиции на украинските военни в югоизточната Запорожка област в понеделник.

"Запорожка област. Предните позиции. Имам честта да бъда днес тук, заедно с нашите военни", написа Зеленски в канала си в Телеграм.

Миналата седмица той направи изненадващи визити в Бахмут и Херсон - близо до източния фронт.

Украинското президентство съобщи днес, че Зеленски е посетил командния пункт на оперативната група войски в Запорожка област, предаде Франс прес.

Президентът благодари на всеки воин за защитата на Украйна, на нейния суверенитет, на нейните градове и деца, отбелязва УНИАН.

"Непременно ще постигнем победа", подчерта Зеленски. На видео, публикувано в "Телеграм", се вижда как държавният глава връчва медали на военнослужещи.

Ръководителят на Международната агенция за атомна енергия Рафаел Гроси съобщи в понеделник, че се е срещнал със Зеленски в Запорожие, където се намира най-голямата атомна електроцентрала в Европа - сега под руски контрол.

Двамата са имали "богат обмен" за защитата на централата и нейния персонал, написа Гроси в туит, добавяйки, че повтаря пълната подкрепа на МААЕ за ядрените съоръжения на Украйна.

Зеленски и Гроси посетиха ВЕЦ на река Днепър, която захранва окупираната от руските войски Запорожка АЕЦ. Тази най-голяма атомна електроцентрала в Европа редовно става жертва на прекъсвания на електрозахранването, отбелязва АФП.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

XS
SM
MD
LG